Jeg er blevet den lykkeligt ejer af Vandkefirgryn og laver nu hjemmelavet probiotisk perlende bruse/sodavand i de lækreste smagsnuancer som hele familien nyder godt af.
Og hvad er Kefir så? Og hvad er det godt for? jo ser du, Kefir er en svamp. Vand kefir ligner små gennemsigtige gryn som lever af sukker og vand. Sukkeret nedbrydes i en fermenterings- og gæringsproces til kulsyre og mælkesyrebakterier, som er ren kræs for din sundhed.
Foruden at danne probiotika (en betegnelsen der dækker over mælkesyre- og bifidobakterier som har en gavnlig effekt på tarmens mikrobielle flora) danner kefir B-vitaminer, mineraler og sporstoffer.
Det smager fantastisk, det er godt for hele kroppen, dine tarme elsker dig for det og du kan give det lige den smag du har lyst til.
Indtil videre har jeg eksperimenteret med pære, ingefær, abrikos og jordbær og I kan godt glæde jer.
Jeg er nemlig så glad for kombinationen af en drik som både smager og gør godt at jeg kommer til at lave skønne små glas som kan indtages I studiet!