Lækkert glutenfrit brød med sprød skorpe og skøn krumme
INGREDIENSER
- ½ liter lunken vand
- 15 gr. HUSK (den gule)
- 1 dl. fåre/gede yoghurt, eller Soya yoghurt naturel
- 1 spsk. honning eller anden sødning
- 2 tsk. mineral salt
- 2 spsk. olivenolie koldpresset eller kokosolie
- 100 g hørfrø
- 100 g græskarkerner
- 100 g solsikkekerner
- Ca 230 g glutenfri mel (F:eks. kikærtemel, quinoamel som er i den proteinrige ende af meltyperne, samt rismel, majsmel mm)
SÅDAN GØR DU
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Bland lunken vand og Husk i en stor skål. Brug ikke vand fra den varme hane, da det kan indeholde bakterier.
- Lad det stå og gelere 5 – 10 minutter. Find imens de andre ingredienser frem.
Jeg plejer også at ligge frøene/kernerne i blød et stykke tid, gerne 1 times tid, men det er ikke nødvendigt. - Bland først yoghurt, honning, salt og olie sammen. Bland det derefter sammen med Husk/vand massen. Melet røres derefter i lidt af gangen. Jeg starter med 200 gram og rører så det sidste i, til dejen har en fast konsistens.
- En rugbrødsform fores med bagepapir. Det gøres nemmest hvis du krøller papiret sammen først.
- Dejen kommes i formen og overfladen glattes ud med en dejskraber.
- Drys toppen med Glutenfrie havredryn eller mel
- Sættes i en 200 grader varm ovn (varmluft) og bages i 60 minutter.
- Sluk ovnen, løft brødet ud af formen og lad det stå i ovnens
eftervarme i ca. 10 minutter. Afkøles helt på en bagerist, inden det skæres i skiver.
Tak til Englerod.com for inspiration.